Mercedes-Benz A 250 e 8G-DCT

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 118 kW (160 КС) / 5500 min-1 +109 КС
Вртежен момент 270 Nm при 1620 min-1 +350 Nm
Должина 4428 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1452 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 310 L
Багажник max 1125 L
Тежина на празно возило 1620 kg
Дозволена тежина 2170 kg
Носивост 475 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 7,4 s
Највисока брзина 225 (140 ел.) km/h
Потрошувачка просек WLTP 1,1-0,8 L
Емисија СО2 WLTP 25-18 g
Резервоар 35L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 70 km
Досег при возење на струја во град 81 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 15,6 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 75 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 330 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 330 min. (AC Schuko 2,3 kW), 105 min. (AC 1-фазен ѕиден полнач / станица за полнење 7,4 kW)
Највисока брзина при возење на струја 140 km/h
Сериска опременост