Mercedes-Benz A 200

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 120 kW (163 КС) / 5500
Вртежен момент 250 Nm при 1620 min-1
Должина 4419 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 355 L
Багажник max 1195 L
Тежина на празно возило 1355 kg
Дозволена тежина 1870 kg
Носивост 515 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 8.2 s
Највисока брзина 225 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.3 L
Потрошувачка просек NEDC 5.3 L
Потрошувачка просек WLTP 5.9 L
Емисија СО2 WLTP 133 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост