Mercedes-Benz A 200 d

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 110 kW (150 КС) / 4000
Вртежен момент 320 Nm при 1400 min-1
Должина 4419 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 345 L
Багажник max 1185 L
Тежина на празно возило 1460 kg
Дозволена тежина 1965 kg
Носивост 505 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 8.6 s
Највисока брзина 220 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.1 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.8 L
Потрошувачка просек NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек WLTP 4.8 L
Емисија СО2 WLTP 125 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост