Mercedes-Benz A 220 d

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 140 kW (190 КС) / 4000
Вртежен момент 400 Nm при 1600 min-1
Должина 4419 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 345 L
Багажник max 1185 L
Тежина на празно возило 1520 kg
Дозволена тежина 2015 kg
Носивост 495 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 7 s
Највисока брзина 235 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.8 L
Потрошувачка просек NEDC 4.4 L
Потрошувачка просек WLTP 5 L
Емисија СО2 WLTP 130 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост