Mercedes-Benz A 180 d 7G-DCT

Мотор Дизел, благ хибрид
Гориво Дизел
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1950 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 85 kW (116 КС) / 4000
Вртежен момент 280 Nm при 1750 min-1
Должина 4428 mm
Ширина 1796 mm
Висина 1440 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11 m
Багажник 345 L
Багажник max 1185 L
Тежина на празно возило 1455 kg
Дозволена тежина 2010 kg
Носивост 180 kg
Приколка со сопирачки 1400 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 9,7 s
Највисока брзина 202 km/h
Потрошувачка просек WLTP 5,5-5,0 L
Емисија СО2 WLTP 145-132 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост