Toyota Yaris 1.5 Hybrid Fancy

Мотор Хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Безстепен, CVT
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина 1490 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 68 kW (92 КС) / 5500
Вртежен момент 120 Nm при 3600 min-1
Должина 3940 mm
Ширина 1745 mm
Висина 1500 mm
Растојание меѓу оски 2560 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.4 m
Багажник 286 L
Багажник max 768 L
Тежина на празно возило 1090 kg
Дозволена тежина 1615 kg
Носивост 525 kg
Приколка со сопирачки 450 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 185/65R15
Забрзување 0-100 km/h 9.7 s
Највисока брзина 175 km/h
Потрошувачка во град NEDC 2.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 3.2 L
Потрошувачка просек NEDC 2.8 L
Потрошувачка просек WLTP 3.8 L
Емисија СО2 WLTP 87 g
Резервоар 36L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 5 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско долго светло
 • Воздушна перница меѓу предни седишта
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив