Porsche Macan Electric 4

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 300 kW (408 КС)
Вртежен момент 650 Nm
Должина 4784 mm
Ширина 1938 mm
Висина 1622 mm
Растојание меѓу оски 2893 mm
Круг на вртење 12,1 m
Багажник 540+84 L
Багажник max 1348 L
Тежина на празно возило 2330 kg
Дозволена тежина 2920 kg
Носивост 590 kg
Приколка со сопирачки 2000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55 R 20, 285/45 R 20
Забрзување 0-100 km/h 5,2 s
Највисока брзина 220 km/h
Потрошувачка просек WLTP 21,1 – 17,9 kWh/100 km L
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 516-613 km
Досег при возење на струја во град 665-784 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 100 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 600 min. (AC 11,0 kW): 80%: 33 min (DC 135 kW), 21 min (DC 270 kW)
Највисока брзина при возење на струја 220 km/h
Сериска опременост