Skywell ET5 Long Range Legend

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 150 kW (204 КС)
Вртежен момент 320 Nm
Должина 4720 mm
Ширина 1908 mm
Висина 1696 mm
Растојание меѓу оски 2800 mm
Растојание од подлога 159 mm
Багажник 467 L
Багажник max 1141 L
Тежина на празно возило 2005 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/50 R19
Забрзување 0-100 km/h 7.9 s
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 489 km
Досег при возење на струја во град 642 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 86 kWh
Моќност на вграден полнач 11 kW
Моќност на електромотор напред 150 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 320 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 480 min. (220V); 20-70%: 38 min. (380V)
Највисока брзина при возење на струја - km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Багажник со самостојно отворање
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Греење на предни седишта
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • Кожени седишта
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Седишта напред со електрично нагодување
 • Сензор за дожд
 • Сончев кров
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда