Mercedes-Benz CLA 250 4Matic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1991 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 165 kW (224 КС) / 5500
Вртежен момент 350 Nm при 1800 min-1
Должина 4688 mm
Ширина 1830 mm
Висина 1439 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 460 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1550 kg
Дозволена тежина 2085 kg
Носивост 535 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Купе
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 6.3 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 5 L
Потрошувачка просек NEDC 6.3 L
Потрошувачка просек WLTP 6.8 L
Емисија СО2 WLTP 155 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост