Mercedes-Benz GLC 200 4Matic

Мотор Бензински, благ хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 9 ст.
Работна зафатнина 1999 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 150 kW (204 КС) / 6100
Вртежен момент 320 Nm при 2000 min-1
Должина 4716 mm
Ширина 1890 mm
Висина 1640 mm
Растојание меѓу оски 2888 mm
Растојание од подлога 145 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 620 L
Багажник max 1680 L
Тежина на празно возило 1925 kg
Дозволена тежина 2510 kg
Носивост 585 kg
Приколка со сопирачки 2400 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60R18
Забрзување 0-100 km/h 7.8 s
Највисока брзина 221 km/h
Потрошувачка просек WLTP 7.3 L
Емисија СО2 WLTP 167 g
Резервоар 62L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја - km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет - kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 10 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Највисока брзина при возење на струја - km/h
Сериска опременост