Lexus NX 450h+

Мотор Приклучен хибрид
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Безстепен, CVT
Број на степени - ст.
Работна зафатнина 2487 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 136 kW (185 КС) / 6000
Вртежен момент 227 Nm при 3200 min-1
Должина 4660 mm
Ширина 1865 mm
Висина 1660 mm
Растојание меѓу оски 2690 mm
Растојание од подлога 185 mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 545 L
Багажник max 1436 L
Тежина на празно возило 1990-2050 kg
Дозволена тежина 2540 kg
Носивост - kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми -
Забрзување 0-100 km/h 6.3 s
Највисока брзина 200 km/h
Потрошувачка просек WLTP 0.9 L
Емисија СО2 WLTP 20 g
Резервоар 55L
Гаранција на возило 10 год
Сериска опременост