Mercedes-Benz GLA 200

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 120 kW (163 КС) / 5500
Вртежен момент 250 Nm при 1620 min-1
Должина 4410 mm
Ширина 1834 mm
Висина 1611 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 143 mm
Багажник 435 L
Багажник max 1430 L
Тежина на празно возило 1485 kg
Дозволена тежина 2010 kg
Носивост 525 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R17
Забрзување 0-100 km/h 8.7 s
Највисока брзина 210 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 5 L
Потрошувачка просек NEDC 5.9 L
Потрошувачка просек WLTP 6.7 L
Емисија СО2 WLTP 152 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост