Mercedes-Benz CLA 200

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 120 kW (163 КС) / 5500
Вртежен момент 250 Nm при 1620 min-1
Должина 4688 mm
Ширина 1830 mm
Висина 1439 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 460 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1420 kg
Дозволена тежина 1935 kg
Носивост 515 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Купе
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 8.5 s
Највисока брзина 229 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.4 L
Потрошувачка просек NEDC 5.4 L
Потрошувачка просек WLTP 5.9 L
Емисија СО2 WLTP 134 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост