Mercedes-Benz CLA 200 4Matic

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 120 kW (163 КС) / 5500
Вртежен момент 250 Nm при 1620 min-1
Должина 4688 mm
Ширина 1830 mm
Висина 1439 mm
Растојание меѓу оски 2729 mm
Растојание од подлога 104 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 405 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1500 kg
Дозволена тежина 2025 kg
Носивост 525 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Купе
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R17
Забрзување 0-100 km/h 8.7 s
Највисока брзина 225 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.7 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек NEDC 5.8 L
Потрошувачка просек WLTP 6.4 L
Емисија СО2 WLTP 146 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција од корозија 30 год
Сериска опременост