Porsche Cayenne

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 8 ст.
Работна зафатнина 2995 ccm
Број на цилиндри 6 цил.
Моќност 260 kW (353 КС) / 5400 min-1
Вртежен момент 500 Nm при 1450 min-1
Должина 4930 mm
Ширина 1983 mm
Висина 1698 mm
Растојание меѓу оски 2895 mm
Растојание од подлога 212 mm
Круг на вртење 12.2 m
Багажник 772 L
Багажник max 1708 L
Тежина на празно возило 2130 kg
Дозволена тежина 2835 kg
Носивост 705 kg
Приколка со сопирачки 3500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 255/55R20, 295/45R20
Забрзување 0-100 km/h 6.0 s
Највисока брзина 248 km/h
Потрошувачка во град WLTP 15.7 L
Потрошувачка на пат WLTP 9.1 L
Потрошувачка просек WLTP 1038 L
Емисија СО2 WLTP 245 g
Резервоар 75L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост