Volvo EX30 Single Motor (EM) Core

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 200 kW (272 КС)
Вртежен момент 343 Nm од 116 до 5375/min
Должина 4233 mm
Ширина 1837 mm
Висина 1555 mm
Растојание меѓу оски 2650 mm
Растојание од подлога 177 mm
Круг на вртење 11,0 m
Багажник 400 L
Багажник max 904 L
Тежина на празно возило 1830-1963 kg
Дозволена тежина 2208 kg
Носивост 375 kg
Приколка со сопирачки 1000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55R18
Забрзување 0-100 km/h 5,7 s
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка просек WLTP 16,7 kWh/100 km L
Гаранција на возило 3 год
Гаранција на лак 2 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 344 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 51 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 200 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 343 Nm
Времетраење на полнење 100%: 9,5h. (AC, 11 kW, 10A); 80%: 26 min. (DC полнач 175 kW)
Највисока брзина при возење на струја 180 km/h
Сериска опременост