Volkswagen up 1.0 move up 3 vrati

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 48 kW (65 КС) / 5000
Вртежен момент 91 Nm при 2950 min-1
Должина 3600 mm
Ширина 1645 mm
Висина 1504 mm
Растојание меѓу оски 2407 mm
Растојание од подлога 144 mm
Круг на вртење 9,8 m
Багажник 251 L
Багажник max 959 L
Тежина на празно возило 991 kg
Дозволена тежина 1330 kg
Носивост 339 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 3
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 4
Димензија на гуми 175/65R14
Забрзување 0-100 km/h 15,6 s
Највисока брзина 163 km/h
Потрошувачка во град WLTP 6,2 L
Потрошувачка на пат WLTP 4,4 L
Потрошувачка просек WLTP 5,1 L
Емисија СО2 WLTP 115 g
Резервоар 35L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
  • Воздушни перници – странични – напред
  • Воздушни перници за возач и совозач
  • Воздушни перници за глава - напред и назад
  • Клима уред - мануелен
  • Навигација
  • Патен компјутер
  • Прозорци – електрика - напред
  • Радио
  • Централна брава со далечинска команда