Volkswagen T7 Multivan 2.0 TDI DSG кратко м.р.

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1968 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 110 kW (150 КС) / 3000 min-1
Вртежен момент 360 Nm при 1600 min-1
Должина 4973 mm
Ширина 1941 mm
Висина 1907 mm
Растојание меѓу оски 3124 mm
Круг на вртење 12,1 m
Багажник max 3300 L
Тежина на празно возило 2049 kg
Дозволена тежина 2850 kg
Каросерија Ван
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/65R16
Највисока брзина 190 km/h
Потрошувачка во град WLTP 7,8 L
Потрошувачка на пат WLTP 5,5 L
Потрошувачка просек WLTP 6,4 L
Емисија СО2 WLTP 167 g
Сериска опременост