Volkswagen T-Cross 1.5 TSI DSG Life

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1498 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 110 kW (150 КС) / 5500 min-1
Вртежен момент 250 Nm при 1500 min-1
Должина 4235 mm
Ширина 1782 mm
Висина 1584 mm
Растојание меѓу оски 2551 mm
Растојание од подлога -0 mm
Круг на вртење 10,6 m
Багажник 455 L
Багажник max 1281 L
Тежина на празно возило 1330 kg
Дозволена тежина 1790 kg
Носивост 460 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 8,5 s
Највисока брзина 200 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.6 L
Потрошувачка просек NEDC 5.1 L
Потрошувачка во град WLTP 8 L
Потрошувачка на пат WLTP 5.1 L
Потрошувачка просек WLTP 5.9 L
Емисија СО2 WLTP 135 g
Резервоар 40L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • Кровни шини
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување за возило во мртов агол
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
 • Централна брава со далечинска команда