Volkswagen Polo 1.0 MPI

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 59 kW (80 КС) / -
Вртежен момент 93 Nm при 3700 min-1
Должина 4074 mm
Ширина 1751 mm
Висина 1451 mm
Растојание меѓу оски 2552 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.6 m
Багажник 351 L
Багажник max 1125 L
Тежина на празно возило 1132 kg
Дозволена тежина 1540 kg
Носивост 408 kg
Приколка со сопирачки 800 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 185/65R15
Забрзување 0-100 km/h 15.5 s
Највисока брзина 171 km/h
Потрошувачка во град WLTP 6.5 L
Потрошувачка на пат WLTP 5.0 L
Потрошувачка просек WLTP 5.6 L
Емисија СО2 WLTP 127 g
Резервоар 40L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Дигитални инструменти
 • Задна камера
 • Клима уред - мануелен
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Мултифункциски волан
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Систем за задржување во лента
 • Централна брава со далечинска команда