Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI Business

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1984 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 140 kW (190 КС) / 5600 min-1
Вртежен момент 320 Nm при 1500 min-1
Должина 4773 mm
Ширина 1832 mm
Висина 1476 mm
Растојание меѓу оски 2786 mm
Растојание од подлога 145 mm
Круг на вртење 11,7 m
Багажник 650 L
Багажник max 1780 L
Тежина на празно возило 1564 kg
Дозволена тежина 2150 kg
Носивост 586 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Комби
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/55R17
Забрзување 0-100 km/h 8,0 s
Највисока брзина 230 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7,3 L
Потрошувачка на пат NEDC 5,1 L
Потрошувачка просек NEDC 5,9 L
Потрошувачка во град WLTP 9,6 L
Потрошувачка на пат WLTP 6,3 L
Потрошувачка просек WLTP 7,2 L
Емисија СО2 WLTP 164 g
Резервоар 66L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Задна камера
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Препознавање замор
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Сензор за дожд
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда