Toyota Yaris Cross 1.5 Elegant CVT

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Безстепен, CVT
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина 1490 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 92 kW (125 КС) / 6600
Вртежен момент 153 Nm при 4800 min-1
Должина 4180 mm
Ширина 1765 mm
Висина 1595 mm
Растојание меѓу оски 2560 mm
Растојание од подлога 170 mm
Круг на вртење 10.6 m
Багажник 397 L
Багажник max 1097 L
Тежина на празно возило 1240 kg
Дозволена тежина - kg
Носивост - kg
Приколка со сопирачки 1350 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/65R16
Забрзување 0-100 km/h 11.7 s
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка во град NEDC - L
Потрошувачка на пат NEDC - L
Потрошувачка просек NEDC - L
Потрошувачка во град WLTP 5.9 L
Потрошувачка на пат WLTP 5 L
Потрошувачка просек WLTP 5.9 L
Емисија СО2 WLTP 134 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско долго светло
 • Амбиентално осветлување
 • Безжично полнење телефон
 • Воздушна перница меѓу предни седишта
 • Воздушни перници – странични – назад
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Говорни команди
 • Греење на волан
 • Греење на предни седишта
 • Затемнети задни стакла
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Навигација
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце назад
 • Препознавање замор
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Систем за следење лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
 • Тркала од лесен метал