Toyota Yaris 1.5 Fancy

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1490 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 92 kW (125 КС) / 6600
Вртежен момент 153 Nm при 4800 min-1
Должина 3940 mm
Ширина 1745 mm
Висина 1500 mm
Растојание меѓу оски 2560 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 9.8 m
Багажник 286 L
Багажник max 768 L
Тежина на празно возило 1065 kg
Дозволена тежина 1555 kg
Носивост 490 kg
Приколка со сопирачки 850 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 185/65R15
Забрзување 0-100 km/h 9 s
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.5 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.1 L
Потрошувачка просек NEDC 5 L
Потрошувачка просек WLTP 5.2 L
Емисија СО2 WLTP 122 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 5 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско долго светло
 • Воздушна перница меѓу предни седишта
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
17.990€
Акциска
17.190€
Разлика 800€
6.5
град L/100km
4.1
автопат L/100km