Toyota Yaris 1.5 Chic Xtra BiTon

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1490 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 92 kW (125 КС) / 6600
Вртежен момент 153 Nm при 4800 min-1
Должина 3940 mm
Ширина 1745 mm
Висина 1500 mm
Растојание меѓу оски 2560 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 9.8 m
Багажник 286 L
Багажник max 768 L
Тежина на празно возило 1090 kg
Дозволена тежина 1585 kg
Носивост 495 kg
Приколка со сопирачки 850 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 185/65R15
Забрзување 0-100 km/h 9.0 s
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.1 L
Потрошувачка просек NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек WLTP 5.3 L
Емисија СО2 WLTP 125 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 5 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско долго светло
 • Амбиентално осветлување
 • Воздушна перница меѓу предни седишта
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Греење на предни седишта
 • Дигитални инструменти
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Магленки напред
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
 • Тркала од лесен метал