Toyota Yaris 1.0 Light

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 998 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 53 kW (71 КС) / 6000
Вртежен момент 93 Nm при 4400 min-1
Должина 3940 mm
Ширина 1745 mm
Висина 1500 mm
Растојание меѓу оски 2560 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 9.8 m
Багажник 286 L
Багажник max 768 L
Тежина на празно возило 960 kg
Дозволена тежина 1470 kg
Носивост 510 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 185/65R15
Забрзување 0-100 km/h 14.6 s
Највисока брзина 160 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 4 L
Потрошувачка просек NEDC 4.5 L
Потрошувачка просек WLTP 5.6 L
Емисија СО2 WLTP 127 g
Резервоар 42L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 5 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско долго светло
 • Воздушна перница меѓу предни седишта
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред - мануелен
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив