Toyota ProAce City Verso Shutlle 1.2 110 КС L1 5 седишта

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1199 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 81 kW (110 КС) / 5500 min-1
Вртежен момент 205 Nm при 1750 min-1
Должина 4403 mm
Ширина 1848 mm
Висина 1800 mm
Растојание меѓу оски 2785 mm
Растојание од подлога 160 mm
Круг на вртење 10.8 m
Багажник 641 L
Багажник max 2126 L
Тежина на празно возило 1366 kg
Дозволена тежина 2050 kg
Носивост 684 kg
Приколка со сопирачки 1150 kg
Каросерија Ван
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16H
Забрзување 0-100 km/h 13.0 s
Највисока брзина 174 km/h
Потрошувачка во град WLTP 7.3 L
Потрошувачка на пат WLTP 5.5 L
Потрошувачка просек WLTP 6.4 L
Емисија СО2 WLTP 145 g
Резервоар 61L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда