Toyota ProAce City Verso L1 1.5 Diesel Shutlle 5 седишта

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1499 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 74 kW (100 КС) / 3500 min-1
Вртежен момент 250 Nm при 1750 min-1
Должина 4403 mm
Ширина 1848 mm
Висина 1800 mm
Растојание меѓу оски 2785 mm
Растојание од подлога 160 mm
Круг на вртење 10.8 m
Багажник 641 L
Багажник max 2126 L
Тежина на празно возило 1430 kg
Дозволена тежина 2105 kg
Носивост 675 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Ван
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16H
Забрзување 0-100 km/h 12.5 s
Највисока брзина 170 km/h
Потрошувачка просек WLTP 4,0-4,3 L
Емисија СО2 WLTP 106-113 g
Резервоар 53L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 6 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда