Toyota Land Cruiser 2.8 D-4D Comfort

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон На сите тркала
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 2755 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 150 kW (204 КС) / 3000
Вртежен момент 420 Nm при 1400 min-1
Должина 4840 mm
Ширина 1885 mm
Висина 1845 mm
Растојание меѓу оски 2790 mm
Растојание од подлога 215 mm
Круг на вртење 11.8 m
Багажник 621 L
Багажник max 1934 L
Тежина на празно возило 2420 kg
Дозволена тежина 2990 kg
Носивост 570 kg
Приколка со сопирачки 3000 kg
Каросерија Теренско возило
Број на врати 5
Класа Виша (пр E-Class)
Број на седишта 7
Димензија на гуми 245/70R17
Забрзување 0-100 km/h 11.2 s
Највисока брзина 175 km/h
Потрошувачка во град NEDC 8.4 L
Потрошувачка на пат NEDC 7.2 L
Потрошувачка просек NEDC 7.6 L
Потрошувачка просек WLTP 9.8 L
Емисија СО2 WLTP 256 g
Резервоар 87L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 5 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Аларм
 • Аудио систем
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Задна камера
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • Кровни шини
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Средишен контролен дисплеј
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда