Toyota Corolla Sedan 1.5 Executive Plus edition

Мотор Бензин
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Безстепен, CVT
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1490 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 92 kW (125 КС) / `6600 min-1
Вртежен момент 150 Nm при 4800 min-1
Должина 4630 mm
Ширина 1780 mm
Висина 1435 mm
Растојание меѓу оски 2700 mm
Багажник 471 L
Тежина на празно возило 1310 kg
Приколка со сопирачки 1300 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/45R17
Забрзување 0-100 km/h 11.5 s
Највисока брзина 190 km/h
Потрошувачка просек WLTP 6,0-6,4 L
Емисија СО2 WLTP 135-144 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 10 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Безжично полнење телефон
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Греење на предни седишта
 • Дигитални инструменти
 • Задна камера
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда