Toyota Corolla Sedan 1.5 Executive

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1490 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 92 kW (125 КС) / 6600
Вртежен момент 153 Nm при 4800 min-1
Должина 4630 mm
Ширина 1780 mm
Висина 1435 mm
Растојание меѓу оски 2700 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 10.4 m
Багажник 471 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1315 kg
Дозволена тежина 1835 kg
Носивост 520 kg
Приколка со сопирачки 1000 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 12.1 s
Највисока брзина 190 km/h
Потрошувачка во град WLTP 7.8 L
Потрошувачка на пат WLTP 4.9 L
Потрошувачка просек WLTP 5.7 L
Емисија СО2 WLTP 128 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 5 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Греење на предни седишта
 • Дигитални инструменти
 • Задна камера
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда