Toyota Corolla Sedan 1.5 Comfort

Мотор Бензин
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1490 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 92 kW (125 КС) / `6600 min-1
Вртежен момент 150 Nm при 4800 min-1
Должина 4630 mm
Ширина 1780 mm
Висина 1435 mm
Растојание меѓу оски 2700 mm
Багажник 471 L
Тежина на празно возило 1310 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 195/65R15
Забрзување 0-100 km/h 11.6 s
Највисока брзина 190 km/h
Потрошувачка просек WLTP 5,7-6,0 L
Емисија СО2 WLTP 128-136 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 10 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
 • Централна брава со далечинска команда