Toyota Corolla Sedan GR Sport

Мотор Хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Безстепен, CVT
Број на степени - ст.
Работна зафатнина 1798 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 72 kW (98 КС) / 5200
Вртежен момент 142 Nm при 3600 min-1
Должина 4630 mm
Ширина 1780 mm
Висина 1435 mm
Растојание меѓу оски 2700 mm
Растојание од подлога 135 mm
Круг на вртење 10,4 m
Багажник 471 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1315 kg
Дозволена тежина 1835 kg
Носивост 520 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/45R17
Забрзување 0-100 km/h 11,0 s
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка во град NEDC 3,1 L
Потрошувачка на пат NEDC 3,5 L
Потрошувачка просек NEDC 3,4 L
Потрошувачка просек WLTP 4,9 L
Емисија СО2 WLTP 111 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја - km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Никел метал хидрид
Батерија капацитет 1,3 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 53 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 163 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Највисока брзина при возење на струја - km/h
Сериска опременост
30.090€