Toyota C-HR 1.8 Hybrid 2WD Club

Мотор Хибрид
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Безстепен, CVT
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина 1798 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 72 kW (98 КС) / 5200
Вртежен момент 142 Nm при 3600 min-1
Должина 4385 mm
Ширина 1795 mm
Висина 1555 mm
Растојание меѓу оски 2640 mm
Растојание од подлога 142 mm
Круг на вртење 10.4 m
Багажник 377 L
Багажник max 1160 L
Тежина на празно возило 1420 kg
Дозволена тежина 1860 kg
Носивост 440 kg
Приколка со сопирачки 725 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 215/60R17
Забрзување 0-100 km/h 11 s
Највисока брзина 170 km/h
Потрошувачка во град NEDC 3.3 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.1 L
Потрошувачка просек NEDC 3.8 L
Потрошувачка просек WLTP 4.8 L
Емисија СО2 WLTP 109 g
Резервоар 43L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 5 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја - km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Никел метал хидрид
Батерија капацитет 1,3 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 53 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 163 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење -
Највисока брзина при возење на струја 45 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Воздушни перници – странични – назад
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Греење на предни седишта
 • Задна камера
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Потпирач за раце назад
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Систем за следење лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат – приспособлив
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда