Toyota bZ4X 150 kW FWD (4×2) Executive

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Работна зафатнина - ccm
Број на цилиндри - цил.
Моќност 150 kW (204 КС) / -
Вртежен момент 266 Nm
Должина 4690 mm
Ширина 1860 mm
Висина 1600 mm
Растојание меѓу оски 2850 mm
Растојание од подлога 208 mm
Круг на вртење 11.2 m
Багажник 452 L
Багажник max - L
Тежина на празно возило 1970 kg
Дозволена тежина 2465 kg
Носивост 495 kg
Приколка со сопирачки 750 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/60 R18
Забрзување 0-100 km/h 7.5 s
Највисока брзина 160 km/h
Потрошувачка просек WLTP 14,4 - 16,6 kWh/100 km L
Емисија СО2 WLTP 0 g
Гаранција на возило 10 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 500 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 71,4 kWh
Моќност на вграден полнач 2,3 kW
Моќност на електромотор напред 150 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 266 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 100%: 31 h 02 min. (AC Schuko 2,3 kW), 10 h 12 min. (AC 2-фазен ѕиден полнач / станица за полнење 7,0 kW), 0 h 30 min на брз полнач со 150 kW
Највисока брзина 160 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Автоматско долго светло
 • Амбиентално осветлување
 • Безжично полнење телефон
 • Воздушна перница меѓу предни седишта
 • Воздушни перници – странични – назад
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Греење на волан
 • Задна камера
 • Затемнети задни стакла
 • Камера 360 степени
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • Кровни шини
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Навигација
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце назад
 • Предупредување за возило во мртов агол
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Пристап и старт без клуч
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со електрично нагодување
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Систем за следење лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда