Toyota Aygo X 1.0 Play

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 998 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 53 kW (72 КС) / 6.000
Вртежен момент 93 Nm при 4400 min-1
Должина 3700 mm
Ширина 1740 mm
Висина 1510 mm
Растојание меѓу оски 2430 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 9,4 m
Багажник 231 L
Багажник max 829 L
Тежина на празно возило 940-1015 kg
Дозволена тежина 1360 kg
Носивост 345-420 kg
Приколка со сопирачки - kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Мини (пр Aygo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 175/65R17
Забрзување 0-100 km/h 15.6 s
Највисока брзина 158 km/h
Потрошувачка во град NEDC - L
Потрошувачка на пат NEDC - L
Потрошувачка просек NEDC - L
Потрошувачка во град WLTP - L
Потрошувачка на пат WLTP - L
Потрошувачка просек WLTP 5.4-4.7 L
Емисија СО2 WLTP 122-107 g
Резервоар 35L
Гаранција на возило 10 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Задна камера
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Препознавање пешак или велосипедист на пат
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат – приспособлив
 • Централна брава со далечинска команда