SsangYong Tivoli 1.2 T-GDi Entry Plus

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1197 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 94 kW (12 КС) / 5000
Вртежен момент 230 Nm при 1750 min-1
Должина 4225 mm
Ширина 1810 mm
Висина 1613 mm
Растојание меѓу оски 2600 mm
Растојание од подлога 178 mm
Круг на вртење 10.6 m
Багажник 395 L
Багажник max 1115 L
Тежина на празно возило 1369 kg
Дозволена тежина 1745 kg
Носивост 376 kg
Приколка со сопирачки 1000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h - s
Највисока брзина 181 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.9 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.3 L
Потрошувачка просек NEDC 5.9 L
Потрошувачка просек WLTP 7.0 L
Емисија СО2 WLTP 158 g
Резервоар 50L
Сериска опременост
 • Автоматско долго светло
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Задна камера
 • Камера за сообраќајни знаци
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Магленки напред
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат