SsangYong Korando E-Motion

SsangYong Korando E-Motion

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Напред
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 140 kW (190 КС)
Вртежен момент 360 Nm
Должина 4465 mm
Ширина 1870 mm
Висина 1645 mm
Растојание меѓу оски 2675 mm
Растојание од подлога 169 mm
Круг на вртење 10.7 m
Багажник 551 L
Багажник max 1248 L
Тежина на празно возило 1840 kg
Дозволена тежина 2250 kg
Носивост 410 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R18
Највисока брзина 156 km/h
Потрошувачка просек WLTP 16,8 kWh/100 km L
Гаранција на возило 7 год
Гаранција на лак - год
Гаранција од корозија 6 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 339 km
Досег при возење на струја во град 474 km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 61,5 kWh
Моќност на вграден полнач 6,6 kW
Моќност на електромотор напред 140 kW
Моќност на електромотор назад - kW
Вртежен момент на електромотор напред 360 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење 80%: 33 min. ( DC брз полнач, 80 kW)
Највисока брзина при возење на струја 156 km/h
Сериска опременост
Financing calculator
Vehicle price (€)
Interest rate (%)
Period (month)
Down Payment (€)
Monthly Payment
Total Interest Payment
Total Amount to Pay