Škoda Superb 1.5 TSI ACT Active

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1498 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 110 kW (150 КС) / 5000
Вртежен момент 250 Nm при 1500/min
Должина 4869 mm
Ширина 1864 mm
Висина 1469 mm
Растојание меѓу оски 2841 mm
Растојание од подлога 150 mm
Круг на вртење 11.1 m
Багажник 625 L
Багажник max 1760 L
Тежина на празно возило 1466 kg
Дозволена тежина 2044 kg
Носивост 478 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Забрзување 0-100 km/h 9.1 s
Највисока брзина 223 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.8 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.5 L
Потрошувачка просек NEDC 5.3 L
Емисија СО2 WLTP 122 g
Резервоар 70L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Дигитални инструменти
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Сензор за дожд
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда