Škoda Scala 1.0 TSI Ambition (110)

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 81 kW (110 КС) / 5500
Вртежен момент 200 Nm при 2000/min
Должина 4362 mm
Ширина 1793 mm
Висина 1471 mm
Растојание меѓу оски 2649 mm
Растојание од подлога 149 mm
Круг на вртење 10.2 m
Багажник 467 L
Багажник max 1410 L
Тежина на празно возило 1216 kg
Дозволена тежина 1620 kg
Носивост 375 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Забрзување 0-100 km/h 10 s
Највисока брзина 203 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6 L
Потрошувачка на пат NEDC 4 L
Потрошувачка просек NEDC 4.8 L
Емисија СО2 WLTP 109 g
Резервоар 53L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Патен компјутер
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда