Škoda Octavia RS 2.0 TSI DSG

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Автоматски со двојна спојка
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1984 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 180 kW (245 КС) / 5000
Вртежен момент 370 Nm при 1600/min
Должина 4702 mm
Ширина 1829 mm
Висина 1457 mm
Растојание меѓу оски 2681 mm
Растојание од подлога 129 mm
Круг на вртење 10.4 m
Багажник 600 L
Багажник max 1555 L
Тежина на празно возило 1520 kg
Дозволена тежина 2080 kg
Носивост 560 kg
Приколка со сопирачки 1600 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Забрзување 0-100 km/h 6.7 s
Највисока брзина 250 km/h
Потрошувачка во град NEDC 9 L
Потрошувачка на пат NEDC 5 L
Потрошувачка просек NEDC 6.5 L
Потрошувачка во град WLTP 10.7 L
Потрошувачка на пат WLTP 5.6 L
Потрошувачка просек WLTP 6.8 L
Емисија СО2 WLTP 153 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Амбиентално осветлување
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушна перница меѓу предни седишта
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Греење на предни седишта
 • Дигитални инструменти
 • Задна камера
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Навигација
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патосници
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со електрично нагодување
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Спортски седишта напред
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда