Škoda Kodiaq 1.5 TSI ACT Active

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1498 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 110 kW (150 КС) / 5000
Вртежен момент 250 Nm при 1500/min
Должина 4697 mm
Ширина 1882 mm
Висина 1681 mm
Растојание меѓу оски 2790 mm
Растојание од подлога 193 mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 835 L
Багажник max 2065 L
Тежина на празно возило 1569 kg
Дозволена тежина 2208 kg
Носивост 639 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Забрзување 0-100 km/h 9.8 s
Највисока брзина 206 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.4 L
Потрошувачка на пат NEDC 5.1 L
Потрошувачка просек NEDC 6.1 L
Емисија СО2 WLTP 138 g
Резервоар 58L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • Кровни шини
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Патен компјутер
 • Предупредување при опасност од судир
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда