Škoda Kamiq 1.0 TSI Style

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 81 kW (110 КС) / 5500
Вртежен момент 200 Nm при 2000/min
Должина 4241 mm
Ширина 1793 mm
Висина 1527 mm
Растојание меѓу оски 2651 mm
Растојание од подлога 182 mm
Круг на вртење 10.8 m
Багажник 400 L
Багажник max 1395 L
Тежина на празно возило 1237 kg
Дозволена тежина 1716 kg
Носивост 479 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 10.2 s
Највисока брзина 194 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.9 L
Потрошувачка на пат NEDC 4 L
Потрошувачка просек NEDC 4.7 L
Потрошувачка во град WLTP 6.9 L
Потрошувачка на пат WLTP 4.6 L
Потрошувачка просек WLTP 5.5 L
Емисија СО2 WLTP 124 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушна перница за колена на возач
 • Воздушни перници – странични – назад
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • Кровни шини
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла - сите функции
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - назад
 • Патен компјутер
 • Патосници
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда