Škoda Kamiq 1.0 TSI Ambition

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 70 kW (95 КС) / 5000
Вртежен момент 175 Nm при 1600/min
Должина 4241 mm
Ширина 1793 mm
Висина 1527 mm
Растојание меѓу оски 2651 mm
Растојание од подлога 182 mm
Круг на вртење 10.8 m
Багажник 400 L
Багажник max 1395 L
Тежина на празно возило 1221 kg
Дозволена тежина 1696 kg
Носивост 475 kg
Приколка со сопирачки 1150 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/60R16
Забрзување 0-100 km/h 11.2 s
Највисока брзина 183 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6 L
Потрошувачка на пат NEDC 4 L
Потрошувачка просек NEDC 4.7 L
Потрошувачка во град WLTP 7 L
Потрошувачка на пат WLTP 4.9 L
Потрошувачка просек WLTP 5.6 L
Емисија СО2 WLTP 128 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • Кожа на волан
 • ЛЕД предни светла
 • Патен компјутер
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизор внатрешен со заштита од заслепување
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Централна брава со далечинска команда