Skoda Fabia 1.0 MPI Active

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 5 ст.
Работна зафатнина 999 ccm
Број на цилиндри 3 цил.
Моќност 48 kW (65 КС) / 5300
Вртежен момент 93 Nm при 3000 min-1
Должина 4108 mm
Ширина 1780 mm
Висина 1482 mm
Растојание меѓу оски 2562 mm
Растојание од подлога 132-142 mm
Круг на вртење 9.9 m
Багажник 380 L
Багажник max 1190 L
Тежина на празно возило 1116-1266 kg
Дозволена тежина 1509-1609 kg
Носивост 404-522 kg
Приколка со сопирачки 800 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Градска (пр Polo)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 185/65R15
Забрзување 0-100 km/h 15.9 s
Највисока брзина 172 km/h
Потрошувачка во град NEDC - L
Потрошувачка на пат NEDC - L
Потрошувачка просек NEDC - L
Потрошувачка во град WLTP 5.6 L
Потрошувачка на пат WLTP 3.7 L
Потрошувачка просек WLTP 4.4 L
Емисија СО2 WLTP 101 g
Резервоар 40L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Клима уред - мануелен
 • ЛЕД предни светла
 • Магленки напред
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред
 • Радио
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Централна брава со далечинска команда