Skoda Enyaq iV 85x

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон На сите тркала
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 210 kW (286 КС)
Вртежен момент 545 Nm
Должина 4649 mm
Ширина 1879 mm
Висина 1620 mm
Растојание меѓу оски 2765 mm
Растојание од подлога 187 mm
Круг на вртење 10,8 m
Багажник 585 L
Багажник max 1710 L
Тежина на празно возило 2222-2396 kg
Дозволена тежина 2750 kg
Носивост 429-603 kg
Приколка со сопирачки 1200 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R19, 255/50R19
Забрзување 0-100 km/h 6.6 s
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка просек WLTP 16.8-16.0 kWh/100 km L
Емисија СО2 WLTP 0 g
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 512-536 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 82 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред 210 kW
Моќност на електромотор назад 80 kW
Вртежен момент на електромотор напред 545 Nm
Вртежен момент на електромотор назад - Nm
Времетраење на полнење -
Највисока брзина при возење на струја 180 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Амбиентално осветлување
 • Воздушна перница меѓу предни седишта
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Дигитални инструменти
 • Задна камера
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Мултифункциски волан
 • Навигација
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда