Skoda Enyaq Coupe iV 85

Мотор Електрo
Гориво Електро
Погон Назад
Менувач Автоматски
Број на степени 1 ст.
Моќност 210 kW (286 КС)
Вртежен момент 545 Nm
Должина 4653 mm
Ширина 1879 mm
Висина 1621 mm
Растојание меѓу оски 2765-2768 mm
Растојание од подлога 193 mm
Круг на вртење 9,3 m
Багажник 570 L
Багажник max 1610 L
Тежина на празно возило 2145-2290 kg
Дозволена тежина 2650 kg
Носивост 435-580 kg
Приколка со сопирачки 1000 kg
Каросерија СУВ
Број на врати 5
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 235/55R19, 255/50R19
Забрзување 0-100 km/h 6.7 s
Највисока брзина 180 km/h
Потрошувачка просек WLTP 15.4-14.6 kWh/100 km L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 535-563 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 82 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 210 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 545 Nm
Времетраење на полнење -
Највисока брзина при возење на струја 180 km/h
Сериска опременост
 • Автоматско вклучување светла
 • Амбиентално осветлување
 • Воздушна перница меѓу предни седишта
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Говорни команди
 • Дигитални инструменти
 • Задна камера
 • Клима уред – автоматски – двозонски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД задни светла
 • ЛЕД предни светла
 • Мултифункциски волан
 • Навигација
 • Паркинг сензори - камера за назад
 • Паркинг сензори - напред и назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Патен компјутер
 • Поврзување преку Apple CarPlay - Android Auto
 • Потпирач за раце напред
 • Предупредување при опасност од судир
 • Препознавање замор
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Самостојно запирање при опасност од судир
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Сензор за дожд
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Стартување на мотор на копче
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда

Skoda Enyaq Coupe iV 85

Податоци за електрификацијата на погонот
Досег при возење на струја 535-563 km
Досег при возење на струја во град - km
Батерија, вид Литиум јон
Батерија капацитет 82 kWh
Моќност на вграден полнач - kW
Моќност на електромотор напред - kW
Моќност на електромотор назад 210 kW
Вртежен момент на електромотор напред - Nm
Вртежен момент на електромотор назад 545 Nm
Времетраење на полнење -
Највисока брзина при возење на струја 180 km/h
Сериска опременост