Seat Leon 1.5 TSI 150 FR

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1498 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 110 kW (150 КС) / 5000
Вртежен момент 250 Nm при 1500 min-1
Должина 4368 mm
Ширина 1800 mm
Висина 1456 mm
Растојание меѓу оски 2686 mm
Растојание од подлога - mm
Круг на вртење 10.5 m
Багажник 380 L
Багажник max 1301 L
Тежина на празно возило 1330 kg
Дозволена тежина 1870 kg
Носивост 540 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/45R17
Забрзување 0-100 km/h 8.7 s
Највисока брзина 217 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.5 L
Потрошувачка просек NEDC 5.3 L
Потрошувачка просек WLTP 5.8 L
Емисија СО2 WLTP 130 g
Резервоар 45L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост
 • Воздушни перници – странични – напред
 • Воздушни перници за возач и совозач
 • Воздушни перници за глава - напред и назад
 • Дигитални инструменти
 • Задна камера
 • Затемнети задни стакла
 • Клима уред - автоматски
 • Кожа на волан
 • ЛЕД задни светла
 • Магленки напред
 • Мултифункциски волан
 • Паркинг сензори - назад
 • Паркирна сопирачка – електрична
 • Потпирач за раце назад
 • Потпирач за раце напред
 • Препознавање замор
 • Пристап и старт без клуч
 • Прозорци – електрика - напред и назад
 • Радио
 • Ретровизори - електрика
 • Ретровизори - загревани
 • Ретровизори - самостојно собирање
 • Седишта напред со слабинско нагодување
 • Систем за задржување во лента
 • Средишен контролен дисплеј
 • Темпомат
 • Тркала од лесен метал
 • Централна брава со далечинска команда