Renault Talisman TCe 160 FAP Zen EDC

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач
Број на степени 7 ст.
Работна зафатнина 1332 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 117 kW (159 КС) / 5500
Вртежен момент 270 Nm при 1800 min-1
Должина 4849 mm
Ширина 1868 mm
Висина 1456 mm
Растојание меѓу оски 2809 mm
Растојание од подлога 145 mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 608 L
Багажник max 1022 L
Тежина на празно возило 1497 kg
Дозволена тежина 2040 kg
Носивост 543 kg
Приколка со сопирачки 1500 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55R17
Забрзување 0-100 km/h 9.6 s
Највисока брзина 207 km/h
Потрошувачка во град NEDC 6.6 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек NEDC 5.4 L
Емисија СО2 WLTP 135 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост