Renault Talisman Blue dCi 160 Zen EDC

Мотор Дизел
Гориво Дизел
Погон Напред
Менувач
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1997 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 118 kW (160 КС) / 3750
Вртежен момент 360 Nm при 1500 min-1
Должина 4849 mm
Ширина 1868 mm
Висина 1456 mm
Растојание меѓу оски 2809 mm
Растојание од подлога 145 mm
Круг на вртење 11.6 m
Багажник 600 L
Багажник max 1014 L
Тежина на празно возило 1694 kg
Дозволена тежина 2222 kg
Носивост 528 kg
Приколка со сопирачки 1800 kg
Каросерија Лимузина
Број на врати 4
Класа Средна (пр C-Class)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 225/55R17
Забрзување 0-100 km/h 9.9 s
Највисока брзина 214 km/h
Потрошувачка во град NEDC 5.9 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.5 L
Потрошувачка просек NEDC 5 L
Емисија СО2 WLTP 150 g
Резервоар 51L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост