Renault Megane TCe 140 Intens

Мотор Бензински
Гориво Бензин
Погон Напред
Менувач Мануелен
Број на степени 6 ст.
Работна зафатнина 1333 ccm
Број на цилиндри 4 цил.
Моќност 103 kW (140 КС) / 4500
Вртежен момент 260 Nm при 1750 min-1
Должина 4359 mm
Ширина 1814 mm
Висина 1438 mm
Растојание меѓу оски 2669 mm
Растојание од подлога 145 mm
Круг на вртење 11.2 m
Багажник 402 L
Багажник max 1247 L
Тежина на празно возило 1289 kg
Дозволена тежина 1784 kg
Носивост 495 kg
Приколка со сопирачки 1650 kg
Каросерија Комби-лимузина
Број на врати 5
Класа Компакт (пр Golf)
Број на седишта 5
Димензија на гуми 205/55R16
Забрзување 0-100 km/h 9.4 s
Највисока брзина 205 km/h
Потрошувачка во град NEDC 7.2 L
Потрошувачка на пат NEDC 4.7 L
Потрошувачка просек NEDC 5.4 L
Емисија СО2 WLTP 129 g
Резервоар 50L
Гаранција на возило 2 год
Гаранција на лак 3 год
Гаранција од корозија 12 год
Сериска опременост